Bouw is een professionele bacheloropleiding die studenten op drie jaar tijd opleidt tot generieke bouwdeskundigen die breed inzetbaar zijn in de hele bouwsector. De opleiding combineert een grondige technische vorming met een hoge dosis praktijkervaring en garandeert haar studenten dat ze nadien aan de slag kunnen als werfleider, bouwkundig tekenaar, ordercalculator ...

Volg de opleiding in afstandsonderwijs
Volg de opleiding in afstandsonderwijs

De professionele bacheloropleiding Bouw kan gevolgd worden in een flexibel studietraject dat afgestemd is op het werkritme van iemand die professioneel actief is. In dit studietraject wordt het klassieke contactonderwijs vervangen door een combinatie van afstandsonderwijs, digitaal onderwijs, zelfstudie en opdrachtgestuurd onderwijs.

Campus
Campus

Onze recent gerenoveerde campus ligt op wandelafstand van het Noordstation en is daardoor vlot bereikbaar vanuit het hele land. Nog een pluspuntje: Brussel is de meest interessante bouwwerf van het land. Technische hoogstandjes die in de les leert kennen zie je om de hoek verrijzen.

Faciliteiten
Op de campus Sint-Lukas Brussel ga je aan de slag met high tech computers en randapparatuur. Je leert professionele software zoals AutoCAD en Revit gebruiken. Je leert ook het het topografisch totaalstation kennen. Alles wat je nodig hebt om op het terrein in 3D-opmetingen te doen zit hier bijeen.

Toekomst
Toekomst

Uit cijfers van VDAB blijkt dat 99% van de professionele bachelors Bouw binnen het jaar werk heeft. Daarmee behoort onze opleiding tot de top 10 van de meest begeerde diploma’s op de arbeidsmarkt.  100% werkgarantie, er zijn weinig opleidingen die dat kunnen beloven.

Testimonial
Testimonial

Bijdragen aan grote en kleinere bouwprojecten

Als technisch adviseur bij vmzinc onderzoek en teken ik de aansluitingsdetails voor daken en gevels zoals dakgoten, ramen, zijranden, doorboringen ... Waar het plan van de architect niet gedetailleerd genoeg is, geven wij assistentie. Zo was ik betrokken bij de Silvertoptoren en de nieuwe campus van de khbo in Brugge. Er is niets zo leuk als je deel bij te dragen in grotere en kleinere projecten.

Oud-studente Sylvie Bernolet

Nieuws

website by