Film studeren op campus Sint-Lukas Brussel

Campus Sint-Lukas Brussel biedt al meer dan honderd jaar kunst- en architectuuropleidingen aan. Op de gerenoveerde campus kunnen jonge kunstenaars en ontwerpers terecht voor academische opleidingen in de Audiovisuele en Beeldende Kunsten. Bovendien organiseert campus Sint-Lukas Brussel, als voormalige architectuurschool, ook professionele bacheloropleidingen in Bouw en Interieurvormgeving. Deze campus is echter meer dan een hoger onderwijsinstelling. Getuige de actieve werking van de Sint-Lukasgalerie.

Onder meer filmmakers Michael R. Roskam en Patrice Toye, kunstenaars Luc Tuymans en Hans Op de Beeck, ontwerpers Danny Venlet en Sarah De Bondt, tekenaars GAL en Tom Schamp en fotografen Charif Benhelima en Stephan Vanfleteren komen uit deze stal.

Onze faciliteiten, van studio tot HD

Een eigen filmstudio, professionele film- en videocamera’s, een klankstudio voor opname en mixage van audio en montagecellen waar films in Full HD afgewerkt kunnen worden via Final Cut Studio en Adobe Production Premium ... campus Sint-Lukas Brussel heeft de faciliteiten die deze van de professionele productiehuizen evenaren. Daarnaast kan je experimenteren met minder gebruikelijke technieken zoals super 8mm, 16mm-montage en optical printing. Het resultaat bekijk je op groot scherm in Full HD.

Professionele assistenten zetten de studenten op weg en dat is meer dan enkel materiaal ontlenen en onderhouden. Zij leggen je uit hoe je het materiaal kan gebruiken, zoeken het antwoord op jouw technische vragen … Uiteraard kan je ook bij de andere werkplaatsen op de campus terecht. Wil je een foto of een zeefdruk, wil je iets laten printen of laten laseren in steen of metaal? Het kan en je wordt telkens geholpen door professionele technische medewerkers.

Contact

Campus Sint-Lukas Brussel
Paleizenstraat 70, 1030 Brussel
T 02 250 11 00
info@luca-arts.be

website by