Ontdek LUCA op het Wetenschapsfestival in Brussel

Op zondag 26 november is het Dag van de Wetenschap: de dag waarop wetenschap in de spotlights gezet wordt. In Brussel bundelen alle Nederlandstalige universiteiten en hogescholen de krachten met Muntpunt en organiseren samen één groot Wetenschapsfestival. Ook LUCA is van de partij en plaatst vier projecten  in de kijker.

Living Scores Live. Painting the sound, performing the colours

Zondag 26 november om 11.30 u in Muntpunt.
Binnen het artistiek doctoraatsproject Living Scores Live zoeken percussionist/electronica-muzikant Vincent Caers en beeldend kunstenares Sigrid Tanghe naar een transdisciplinaire vorm van audiovisuele improvisatie. Met behulp van technologie verweven beide performers de kunstdisciplines steeds meer met elkaar tot één geheel waarin de grenzen tussen beide vervagen. Op de dag van de wetenschap tonen ze in enkele improvisatiesessies tot welke resultaten dit kan leiden.

Musee Museum

Zondag 26 november om 13 u in Muntpunt.
MUSEE MUSEUM is een boek, geïnspireerd door Le Musée Imaginaire van André Malraux, dat een uitzonderlijke collectie herbergt uit verschillende private woningen. Deze collectie is in 2014 verzameld in een specifieke (Brusselse) wijk gedurende een intensieve maand waarbij alle bewoners benaderd werden als curatoren van hun eigen privé omgeving. Het boek is een intensieve samenwerking tussen kunstenaar (initiator), grafisch ontwerper en schrijfster om vorm en inhoud in een constante dialoog sterk op elkaar af te stemmen, zonder een verslag te maken van de intensieve zoektocht naar de collectie in 2014. Roel Kerhofs stelt dit op een perfomratieve wijze voor.

Het plooibare moment

Zondag 26 november 2017, doorlopend van 10 tot 17u in Muntpunt
Nieuwsgierig naar de diversiteit van textiel en zijn mogelijkheden, kom dan kijken naar de installatie van ’het plooibare moment’ van de afdeling Textielontwerp van LUCA School of Arts. In woord en beeld krijgt u een blik in de wereld van textiel. Textiel als materie, textiel als drager van culturele waarden en betekenissen en textiel naar de toekomst toe. ‘Het plooibare moment’ was een project van alumni, masters en bachelors, tijdens de de Dutch Desgin Week 2016 in Eindhoven. Het project zal mondeling door studenten en Carina Diepens toegelicht worden.

De magie van de spiegelende cilinders

Zondag 26 november 2017, doorlopend van 10 tot 17u in Muntpunt
In de installatie 'Mirror Mirror' van Rudi Knoops (2014) gaat je zelf in dialoog met je eigen spiegelbeeld. Er klopt echter iets niet. De wetten van de reflectie lijken niet helemaal te werken zoals dat hoort. De interactie roept vragen op over de technische configuratie van de installatie en over de representatie van het spiegelbeeld. Mirror Mirror laat de bezoeker de magie van spiegelende cilinders aan den lijve ervaren.
Meer info op http://www.huntingasnark.be/mirror-mirror/

Verder kan je nog optische illusies doorprikken, robots programmeren, de relatie tussen wiskunde en kunst achterhalen, dinobotten betasten of onderzoeken wat bewegen met je lichaam doet... Er is voor elk wat wils in de 80 activiteiten, workshops, experimenten en lezingen. Neem een kijkje in het volledige aanbod op www.wetenschapsfestival.brussels

website by